Protest Gorila prišlo podporiť len niekoľko desiatok ľudí

18.02.2012 Prešov

Prešov 17. februára (TASR) – V poradí už druhý protest Gorila prilákal v chladnom počasí a hustom snežení len niekoľko desiatok Prešovčanov.
„Protest sme zorganizovali ako ľudia, ktorí sa stretli a ktorí vidíme, že na Slovensku je niečo zlé a chceme to zmeniť,“ povedal pre TASR hlavný organizátor dnešného protestu Róbert Grega. Potvrdil, že dnešná akcia bola koordinovaná s bratislavským oficiálnym organizačným tímom. „Dnešné stretnutie má jedinú hlavnú myšlienku. Treba zmeniť celý systém na Slovensku, to ako funguje a zabrániť politickým špičkám, aby rozkrádali štát,“ dodal Grega.
Na pódiu sa potom vystriedalo množstvo mladých, ale aj starších rečníkov. Z ich prejavov bolo cítiť najmä hnev a snahu o to, aby sa skutočnosti zo spisu Gorila skutočne vyšetrili. Odzneli aj niektoré ďalšie požiadavky, ako zmena volebného systému, zrušenie trestnoprávnej imunity poslancov NR SR a výzvy na zmenu obsadenia parlamentu. „Je potrebné ísť voliť, aby vaše hlasy neprepadli politikom, ktorí sú v spise Gorila a treba voliť nové strany,“ vyzval jeden z rečníkov.
Na akciu dohliadalo niekoľko príslušníkov Policajného zboru a mestskej polície, zasahovať však nemuseli.
 

Vyberte región

mark